Çin'den Al Dış Ticaret, Tedarik ve Danışmanlık....Çin Malı Kalitelidir!...
 
ANASAYFA HAKKIMIZDA NEDEN ÇİNDENAL? İŞ YAPISI PROJE REFERANS İLETİŞİM
 
 
Konfüçyüs Türkiye'ye Yunus Emre Çin'e

Türkiye-Çin ilişkilerinde karşılıklı 'eğitim' açılımı. Çin'e 'Yunus Emre', Türkiye'ye ise 'Konfüçyüs' enstitüleri açılıyor. Her iki merkezde, iki ülkenin dilleri öğretilecek
 

Volkan YANARDAĞ / ŞANGHAY

Türkiye son dönemde dünyaya açılma politikası izleyen Çin ile ilişkilerini her alanda geliştiriyor. Bu çerçevede, iki ülke arasında karşılıklı kültür merkezi açılması karara bağlandı. Türkiye'de Konfüçyüs Enstitüsü açılacak, Çince dersleri verilecek. Çin'de açılacak Yunus Emre Enstitüsü'nde de Türkçe öğretilecek.

ALMANYA KADAR, ÇİNLİ TURİST VAR
EXPO 2010 Fuarı'ndaki Türk pavyonunu gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Çin'le bundan sonraki sürece ilişkin ipuçları verdi. Türk Milli Günü için yapılan törende THY'nin Çin'e yaptığı sefer sayısının 25'e çıkacağını belirten Günay, 'THY artık Çin'e her gün uçacak' dedi. Günay, Çin'den her sene 50 milyon turistin yurtdışına çıktığını belirterek, 'Önümüzdeki yıllarda bu sayı Almanya'nın nüfusuna ulaşacak. Çin'in bu yükselen potansiyelinden biz de faydalanmalıyız' diye konuştu. 

KÜÇÜLTÜCÜ ALGI DEĞİŞMELİ: Türkiye'deki Çin ile ilgili 'küçültücü' algının değişmesi gerektiğini belirten Bakan, Başbakan Erdoğan'ın da Çin'e gelmesinin ilişkileri geliştirmesi bakımında önemli olduğunu, konuyu gündeme taşıyacağını söyledi

MEHTERAN FETHEDECEK:Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı mehteran bölüğü de Çin'in Milli Bayram'ı olan 1 Ekim'de fuara gelecek. Mehteran Türk pavyonu önündeki mehter yürüyüşü yapacak.